Πρεμιέρα της σειράς “Σαν τα τρελά πουλιά” – 29 Δεκεμβρίου 1987

Στις 29 Δεκεμβρίου 1987 ξεκίνησε να προβάλλεται από την ΕΤ 1 η τηλεοπτική σειρά “Σαν τα τρελά πουλιά” βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μεσθεναίου. Κεντρική ηρωίδα η εγγονή της Λωξάνδρας η Άννα την ιστορία της οποίας παρακολουθούμε από το 1920 ώς το 1960. Πρόκειται για αυτοβιογραφία της Μαρίας Ιορδανίδου που εμφανίζεται με το όνομα Άννα Κριεζή. Το σενάριο υπογράφουν οι Θανάσης Καστής και Φώτης Περδικόπουλος. Τους βασικούς ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα (Άννα), Νέλλη Αγγελίδου (κυρία Κλειώ), Γιάννης Ζαβραδινός, Δήμητρα Ζέζα, Τίμος Περλέγκας, Νίκος Σκιαδάς κ.ά.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειράς:

ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΠ001

(video)

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε τρεις πόλεις, την Κωνσταντινούπολη, την Αλεξάνδρεια και την Αθήνα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο ξεκινά από το Καλοκαίρι του 1920, όπου η Άννα Κριεζή στα 23 της χρόνια καταφέρνει να φθάσει στο Μπατούμ του Καυκάσου, έχοντας περιπλανηθεί επί πέντε χρόνια στη Ρωσία του Μεγάλου Πολέμου και της Οκτωβριανής Επανάστασης. Με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου θα γυρίσει στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται ακόμα υπό την κατοχή των στρατευμάτων της Αντάντ. Από την άλλοτε καλοστεκούμενη οικογένειά της, δεν έχουν απομείνει παρά μόνο η μάνα της, η κυρία Κλειώ και η θεία της Αγαθώ που κι αυτές έχουν πια απελπιστεί πως δε θα την ξαναδούν ζωντανή. Προσπαθούν να επιβιώσουν ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει από τις παλιές καλές μέρες. Η Άννα, γυρίζοντας στο σπίτι, αναγκάζεται να ψάξει για δουλειά. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο εύκολα γι’ αυτήν.

Το εξώφυλλο του τεύχους αρ.932 του εβδομαδιαίου περιοδικού “Ραδιοτηλεόραση” με θέμα τη νέα σειρά “Σαν τα τρελά πουλιά” (26 Δεκεμβρίου 1987-1 Ιανουαρίου 1988).

 

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS