Τα Μουσικά Ταξίδια σε Μοναδικές Συναυλίες μέσω της EBU μεταφέρουν και φέτος τους ακροατές του ουσικά Ταξίδια σε Μοναδικές Συναυλίες μέσω της EBU μεταφέρουν και φέτος τους ακροατές του Τρίτου σε σπουδαίες μουσικές παραστάσεις.
Τα Μουσικά Ταξίδια σε Μοναδικές Συναυλίες μέσω της EBU μεταφέρουν και φέτος τους ακροατές του Τρίτου σε σπουδαίες μουσικές παραστάσεις, Τρίτη με Παρασκευή, κάθε βράδυ στις οκτώ και δέκα για δύο περίπου ώρες. Γι αυτήν την εβδομάδα ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ την Τρίτη 26.05.26, την Τετάρτη 27.05.26 και την Πέμπτη 28.05.26.
Μια μοναδική μουσική περιήγηση στις αίθουσες του κόσμου ξεδιπλώνεται μέσα από τις Συναυλίες Δίχως Σύνορα, συνδυάζοντας αρμονικά αξέχαστες στιγμές της συμφωνικής μουσικής και σύγχρονες τάσεις που διασχίζουν τον χρόνο και τα σύνορα.
Κάθε Τρίτη, τα ΚΛΑΣΙΚΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ μας ταξιδεύουν στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών, όπου σπουδαίοι μαέστροι και μεγάλες ορχήστρες υφαίνουν το ηχητικό τοπίο της παγκόσμιας κλασικής μουσικής.
Τις Τετάρτες, στο ΔΩΜΑΤΙΟ 432, η μουσική δωματίου αναδεικνύεται με συνθέσεις από όλη την Ευρώπη, αποκαλύπτοντας την εντυπωσιακή ποικιλομορφία των ήχων και τη μαγεία των μικρών συνόλων, ενώ
κάθε Πέμπτη, στην εκπομπή ACCELERANDO, οι ρυθμοί επιταχύνουν και η σύγχρονη μουσική βρίσκει τη θέση της, από τον 20ό αιώνα μέχρι τις πιο πρόσφατες καινοτομίες.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα για τις Συναυλίες Δίχως Σύνορα αυτής της Εβδομάδας:
Τρίτη 26-05-2026ώρα 20:10-21:55
Κλασικά Ηχογραφημένα
Βρετανία, Λονδίνο: Οι Τέσσερις Πιο Διάσημες Νότες της Μουσικής
Το 1945, το Σοβιετικό καθεστώς προσδοκούσε από τον Dmitri Shostakovichέναν μνημειώδη ύμνο για τη στρατιωτική ισχύ της χώρας. Αντί γι’ αυτό, ο συνθέτης παρέδωσε την σαρκαστική Ένατη Συμφωνία του. Στο ίδιο ανατρεπτικό πνεύμα, το 2ο Κοντσέρτο για Πιάνο του Sergei Prokofievορθώνεται ως ένα από τα πιο απαιτητικά και καθηλωτικά έργα του ρεπερτορίου, το οποίο ερμηνεύει ο κορυφαίος Νοτιοκορεάτης πιανίστας Seong-Jin Cho.
Η βραδιά κορυφώνεται με την 5η Συμφωνίατου Ludwig van Beethoven . Εκεί όπου η Μοίρα χτυπά την πόρτα, ένα επαναστατικό αριστούργημα γεννιέται από το διάσημο μοτίβο που αποτελούν τέσσερις νότες.
Ο Καναδός δεξιοτέχνης Jan Lisiecki προσεγγίζει με τη δική του ξεχωριστή ερμηνευτική οξύτητα τα εμβληματικά 24 Πρελούδια του Fryderyk Chopin. Το έργο αποτελεί τον πυρήνα ενός ρεσιτάλ αφιερωμένου εξ ολοκλήρου σε αυτή τη μία και μοναδική μουσική φόρμα, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι που περιλαμβάνει επίσης συνθέσεις των Bach, Rachmaninoff, Messiaen και άλλων.
Οι «Πλανήτες» του Gustav Holstαποκαλύπτονται με την μυστηριώδη ομορφιά του Ποσειδώνα και τον φλογερό ήχο του Δία, ενώ η μουσική του “Star Wars”του John Williamsξυπνά μνήμες επικών διαστημικών περιπετειών.