Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Κούρκουλος – Ιούνιος 1981

Δυο σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ και μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο το καλοκαίρι του 1981, όταν η ενημερωτική εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ συνάντησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Νίκο Κούρκουλο, δύο ηθοποιούς είδωλα της εποχής τους.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της εβδομαδιαίας ενημερωτικής εκπομπής της ΥΕΝΕΔ με ρεπορτάζ από τον καλλιτεχνικό τομέα. Η δημοσιογράφος Μαίρη Παραπονιάρη συναντά την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Κηποθέατρο «Αλίκη», όπου παρακολουθεί τις πρόβες του μιούζικαλ «Άννυ» σε σκηνοθεσία Στ. Ληναίου και τον Νίκο Κούρκουλο στο καφέ της πλατείας μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

(video)

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλάει για το μιούζικαλ «Άννυ» που σκηνοθετεί ο Στέφανος Ληναίος στο Κηποθέατρο «Αλίκη» και για την πρωταγωνίστρια που η ίδια επέλεξε, την δεκάχρονη Άριελ Κωνσταντινίδη. Εξηγεί την επιλογή της να μην εμφανιστεί στη σκηνή εκείνο το καλοκαίρι καθώς προετοιμαζόταν για τη μεγάλη παραγωγή της «Εβίτα» που ανέβηκε στο θέατρο «Αλίκη» τον χειμώνα του 1981-1982. Σχολιάζει ακόμη θέματα της επικαιρότητας, όπως τις επικείμενες εθνικές εκλογές του ’81. Επισημαίνει τέλος ότι αποφεύγει να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν στην προσωπική της ζωή.

Η εκπομπή συναντά, επίσης, τον Νίκο Κούρκουλο ο οποίος μιλάει για τις πρόσφατες θεατρικές του εμφανίσεις, όπως τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ρόδου, κάνει αναφορά σε προηγούμενες συνεργασίες του με τον Μάνο Κατράκη, στην πρόταση να συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στον Οιδίποδα Τύραννο και εξηγεί την απόφασή του να απέχει από το θεατρικό σανίδι τους καλοκαιρινούς μήνες. Τονίζει πως δεν σταματά η αναζήτηση και η προετοιμασία κατά τη θερινή σεζόν και αναφέρεται στα επαγγελματικά του σχέδια ενόψει της χειμερινής θεατρικής περιόδου 1981-1982.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Παραπονιάρη

Ημερομηνία μετάδοσης: 12/6/1981

Διάρκεια: 6 λεπτά

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS