Μεγάλη Τρίτη με την Έλλη Λαμπέτη

Παρακολουθείστε σπάνιο ντοκουμέντο από το Αρχείο της ΕΡΤ, εκπομπή του 1979 με την Έλλη Λαμπέτη να αποδίδει με τη φωνή της εκκλησιαστικά κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας μεταφέροντας στους πιστούς την κατανυκτική ατμόσφαιρα της εορτής του  Πάσχα:

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

(video)

Νέο

Σειρά έξι δεκαπεντάλεπτων εκπομπών, σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, στις οποίες η αξέχαστη ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, καθώς και ύμνους στης Μεγάλης Εβδομάδας.

Η δεύτερη εκπομπή, Μ. Τρίτη, περιλαμβάνει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και αποσπάσματα ύμνων από το Πρωινό της Μεγάλης Τετάρτης και τον Όρθρο της Μεγάλης Πέμπτης. Η λιτή σκηνοθεσία εστιάζεται στο πρόσωπο και στην υποβλητική φωνή της Λαμπέτη ενώ σε ορισμένα σημεία του λόγου της κάνει χρήση φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού.

Οι εκπομπές προβλήθηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1979 από την τηλεόραση της τότε ΥΕΝΕΔ. Το σπάνιο αυτό υλικό των εκπομπών, κινηματογραφημένο σε ασπρόμαυρο φιλμ, ήταν χαμένο και εντοπίστηκε ξανά το 1995 στο πλαίσιο των εργασιών ταξινόμησης του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ. Μετά την αποκατάστασή του στο οπτικοακουστικό εργαστήριο του Αρχείου, η σειρά επαναπροβλήθηκε από την ΕΤ 2, τον Απρίλιο του 1996.

Έτος παραγωγής: 1979

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 16 Απριλίου 1979

Δείτε τις υπόλοιπες εκπομπές μέχρι και το Μ.Σάββατο εδώ

Δείτε περισσότερα στο https://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS