Παγκόσμια Ημέρα Ζώων – 4 Οκτωβρίου

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη Αγίου των ζώων στην Καθολική εκκλησία, η παγκόσμια ημέρα αυτή στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σχετικά με την προστασία των ζώων και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την αφορμή αυτή το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει τη σειρά εκπομπών «Πλάνα με ουρά» με την Τασούλα Επτακοίλη (παραγωγή Α’ κύκλος 2020, Β’ κύκλος 2021).

ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ

ΕΠ.01


 

Ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο, που παρουσιάζει η Τασούλα Επτακοίλη. Σε κάθε επεισόδιο, συμπολίτες μας που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων μέχρι γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών-μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής, ο Διονύσης Τσιαντίνης και η Μάρθα Αθανασίου, ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης “SCARS (Second Chance Animal Rescue Society)”, μιλούν για τη δράση τους-τη σίτιση και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Ο κτηνίατρος Στέφανος Μπάτσας παρεμβαίνει και μιλά για τη σημασία των στειρώσεων στα θηλυκά σκυλάκια. Ταξιδεύουμε στην Αίγινα, όπου η Σμαράγδα Καρύδη μας περιμένει για να μας συστήσει τον σκύλο της και μας μιλά για τη συγκατοίκηση μαζί του. Τέλος, επισκεπτόμαστε τη Γαϊδουροχώρα, για να μάθουμε τα πάντα για ένα πολύ αδικημένο και παρεξηγημένο ζώο: το γαϊδούρι. Η Τατιάνα Παπαμόσχου και ο Δημήτρης Στουπάκης, διαχειριστές της «Γαϊδουροχώρας» μας παρουσιάζουν τον χώρο ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης για το γαϊδούρι που έχουν δημιουργήσει και μιλούν για τη συμβίωση μαζί του, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του.

Έτος παραγωγής: 2020

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σειρά εδώ:

https://www.ertflix.gr/series/ser.127811-plana-me-oyra

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS